Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

 
kategorie: Ovoce


Pomelový salát

Thajský salát z pomela - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti Suroviny na 4 až 5 porcí.

  • 1 velké pomelo
  • 4 šalotky nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájených na tenké plátky
  • 2 lžíce rostliného oleje
  • 1 lžíce pražených arašídů
  • 10 menších čerstvých lístků máty
  • 115g vařených loupaných krevet
  • 115g vařeného krabího masa
  • Na dresink:
    • 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
    • 2 lžíce thajské rybí omáčky (např. Tesco, Makro, prodejny s asijskými potravinamu)
    • 1 lžíce palmového cukru anebo surového třtinového cukru
  • Na ozdobení:
    • 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
    • 2 čerstvé červené chilli papričky zbavené semínek a nakrájené nadrobno
    • čerstvá koriandrové nať (lze vynechat, ne každému chutná)
    • čerstvě nastrouhaný kokos (možno vynechat)

Postup přípravy

  1. Připravíme dresink. V menší míse důkladně promícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Přikryjeme fólií a prozatím odložíme.
  2. V menší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku s česnekem a na středním plameni osmahneme dozlatova (česnek nesmíme připálit. Zhořknul by). Směs vyndáme z pánve a zatím odložíme.
  3. Oloupeme pomelo a rozdělíme na dílky, které také oloupeme (odstraníme z nich membránu) a rozlámeme na menší kousky.
  4. V hmoždíři rozdrtíme nahrubo oříšky a nasypeme do salátové mísy. Přidáme pomelo, krevety, krabí maso, mátové lístky a šalotkouvou směs (z bodu 2). Přelijeme dresinkem, zlehka promícháme a posypeme jarní cibulkou, kousky chilli papriček a koriandrovou natí. Nakonec můžeme přidat strouhaný kokos.

Příspěvků: 0Komentáře

 
reklama