2 lžíce thajské rybí omáčky (např. Tesco, Makro, prodejny s asijskými potravinamu)
1 lžíce palmového cukru anebo surového třtinového cukru
Na ozdobení:
2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
2 čerstvé červené chilli papričky zbavené semínek a nakrájené nadrobno
čerstvá koriandrové nať (lze vynechat, ne každému chutná)
čerstvě nastrouhaný kokos (možno vynechat)
Postup přípravy
Připravíme dresink. V menší míse důkladně promícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou a cukrem. Přikryjeme fólií a prozatím odložíme.
V menší pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku s česnekem a na středním plameni osmahneme dozlatova (česnek nesmíme připálit. Zhořknul by). Směs vyndáme z pánve a zatím odložíme.
Oloupeme pomelo a rozdělíme na dílky, které také oloupeme (odstraníme z nich membránu) a rozlámeme na menší kousky.
V hmoždíři rozdrtíme nahrubo oříšky a nasypeme do salátové mísy. Přidáme pomelo, krevety, krabí maso, mátové lístky a šalotkouvou směs (z bodu 2). Přelijeme dresinkem, zlehka promícháme a posypeme jarní cibulkou, kousky chilli papriček a koriandrovou natí. Nakonec můžeme přidat strouhaný kokos.