Další názvy | Ropucha, želví kůže, Santa Claus |
Chuť | Aromatická sladká lahodná. Podobná melounu honeydew, ale Piel de sapo není tak sladký |
Konzumace | Nejlépe čerstvý, případně jakou součást salátů apod. Meloun rozřízneme na půl, lžící vybereme semena a konzumujeme. |
Meloun Piel de sapo je oválný se žluto zelenou slupkou se zelenými pruhy nebo skvrnami. Dužina je světlá, bílo žlutá - podobná barvě sektu.
Nutriční hodnota / 140g
Zralý meloun Piel de sapo poznáme podle nažloutlé barvy slupky, seschlé stopky a vůně melounu. Meloun po sklizni stále zdraje.
Dokud není meloun vyzrálý, uchováváme ho při pokojové teplotě. Po dozrání můžeme Piel de sapo skladovat ještě okolo 3 až 5ti dní v chladničce.
Španělsko (hlavně oblast La Mancha), Brazílie, Střední Amerika
Španělsko