Další názvy | Juan, Canary melon, Amarillo |
Latinsky | Cucumis melo |
Chuť | Sladká, osvěžující a lehká . Jemné medové aroma |
Konzumace | Nejlépe čerstvý vychlazený. Výborně chutná také s parmskou šunkou nebo s vanilkovým pudingem a jogurtem. |
Slupka melounu je žlutá, hladká, jemně zbrázděná rýhami.
Dužina je bledě zelená až žlutá. Uprostřed se nacházejí světle žlutá jádra
Nutriční hodnota / 100g
90% voda
Minerály (mg)
Cukrový meloun je k dostání od září do května.
Zralý cukrový meloun poznámě podle toho, že je na svou velikost těžký a pevný. Pokud na něj přitlačíme prst a povrch melounu ani trochu nepovolí, tak není ještě zcela zralý. Zralý cukrový meloun také poznáme podle výrazné vůně a popraskané slupky na straně stonku.
Cukrové melouny skladujeme při teplotě 10°C. Pokud chceme, aby se chuť cukrového melounu plně rozvinula, uchováváme jej při pokojové teplotě.