Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

 


Žlutý cukrový meloun - popis

Žlutý  
Další názvyJuan, Canary melon, Amarillo
LatinskyCucumis melo
ChuťSladká, osvěžující a lehká . Jemné medové aroma
KonzumaceNejlépe čerstvý vychlazený.
Výborně chutná také s parmskou šunkou nebo s vanilkovým pudingem a jogurtem.

Plod

Slupka melounu je žlutá, hladká, jemně zbrázděná rýhami.

Žlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti Dužina je bledě zelená až žlutá. Uprostřed se nacházejí světle žlutá jádra

Nutriční hodnota / 100g

90% voda

  • Energie: 36 kcal
  • Bílkoviny: 0,5g
  • Tuky: 0,14g
  • Uhlohydráty: 9g (z toho cukry: 8g)
  • Vláknina: 1g

Vitaminy (mg)
vŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti

  • E: 0,02
  • C: 18
  • A: 50
  • B1: 0,038
  • B2: 0,012
  • B3: 0,418
  • B5: 0,155
  • B6: 0,088
  • Kyselina listová B9: 19

Minerály (mg)

  • Vápník: 6
  • Železo: 0,17
  • Hořčík: 10
  • Fosfor: 11
  • Draslík: 228
  • Sodík: 18
  • Zinek: 0,09
  • Mangan: 0,027
  • Selen: 0,7

Nákup a skladování

Cukrový meloun je k dostání od září do května.

Zralý cukrový meloun poznámě podle toho, že je na svou velikost těžký a pevný. Pokud na něj přitlačíme prst a povrch melounu ani trochu nepovolí, tak není ještě zcela zralý. Zralý cukrový meloun také poznáme podle výrazné vůně a popraskané slupky na straně stonku.

Cukrové melouny skladujeme při teplotě 10°C. Pokud chceme, aby se chuť cukrového melounu plně rozvinula, uchováváme jej při pokojové teplotě.

Původ

Afrika a jižní část Asie


obrázky k článku
Žlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikostiŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikostivŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikostiŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikostiŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti
Žlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikostiŽlutý cukrový meloun - kliknutím zobrazíte obrázek v plné velikosti

související
Melouny Charentais jsou velmi populární ve Francii. Plod je kulový se světlezelenou kůrou s tmavými podélnými pruhy. Dužina má barvu meruněk.
Název této odrůdy cukrového melounu znamená v překladu "kůže ropuchy". Ve španělsku velmi oblíbený meloun.
Gallia - je malý kulatý cukrový meloun z variant melounů síťovaných. Při dozrávání se jeho barva mění od zelené do zlatožluté. Chutí připomíná nektarinky.
Kulovitý plod váží okolo jednoho kilogramu s nazelenalou kůrou se síťovou kresbou.

Příspěvků: 0Komentáře

 
reklama